Skip to main content

ALV 30 juni

Wees welkom op de ALV van VONK Enschede. Lees hier het programma van deze middag én meer informatie over welke experts zullen pitchen over duurzame initiatieven. Meld je aan en laat je inspireren!

 • De globale planning van de middag

De volgende Algemeen Leden Vergadering is donderdag 30 juni. Er zal een inspirerende informatiemarkt zijn over duurzame initiatieven. Diverse sprekers zijn uitgenodigd om te pitchen en we zullen een rondleiding krijgen met natuurlijk een heerlijke borrel na.

SAVE THE DATE
Donderdag 30 juni 2022
Start 15.00 uur
Locatie: Demcon Technology Center
Institutenweg 50 in Enschede

Benieuwd naar de pitches? Lees hieronder meer!

 • 15.00 uur – Update vanuit VONK bestuur en commissies

 • 15.30 uur – Zes pitches door diverse expert-sprekers, zie hieronder de sprekers

 • 16.00 uur – Informatiemarkt met duurzame initiatieven. De sprekers van de pitches zijn beschikbaar voor al jouw vragen

 • 17.00 uur – Rondleiding bij de bedrijven in het pand; Demcon production, Bond3D en Demcon metal injection moulding

 • Borrel om te netwerken

 • Gratis duurzaamheidsscan van uw pand

Tom Linneman van BREEAM-NL

Op het Kennispark zijn we druk bezig om het gebied volgens de duurzaamheidsrichtlijnen van BREEAM-NL te certificeren. De panden in het gebied spelen daarbij een belangrijke rol. Wij bieden u een gratis duurzaamheidsscan aan, zodat u weet hoe uw pand erbij staat en welke verbeteringen mogelijk zijn. Tom Linneman voert de scans op Kennispark uit. Hij vertelt u er alles over.

 • Stimuleringsmaatregelen voor label C en beter

Frank Waleczek van Subvention

Frank Waleczek zal pitchen over Stimuleringsmaatregelen voor label C en beter. Subvention is hét onafhankelijke subsidieadviesbureau voor investerings- en innovatieprojecten. Hun specialisatie ligt in Vastgoed, Industrie, Woningcorporaties, Agrarisch en ICT. Ze regelt de combinatie van geldelijke subsidies, fiscale stimuleringsmaatregelen en bijzondere financieringen. 

 • Gratis dakscan – zonnepanelen op uw dak

Pieter van der Wouden van Coöperatie Enschede Energie

“We maken ons zorgen over klimaatverandering en de toekomst van onze kinderen. In Enschede willen wij niet machteloos toe kijken, maar wat doen! Er moet een hoop gebeuren om energiezuiniger te gaan leven, energie duurzaam op te wekken en energie betaalbaar te houden voor iedereen. Het begint in Enschede!”

 • Carbon footprint van uw bedrijf in kaart

Guido Beijk van Impulse

We Are 11 Years Away From Irreversible Climate Damage. The production of consumer goods is responsible for 60% of global carbon emissions. IMPULSE aims to reduce this enormous amount by turning any form of consumption into sustainable consumption.

 • Fietsmaatjes en mobiliteitsplan

René Teeuwen van Twente Mobiel

Twente Mobiel is onderdeel van de provincie Overijssel. Met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt de provincie in de regio Twente samen onder de naam Twente Mobiel.

Twente Mobiel helpt werkgevers bij hun mobiliteitsbeleid om te werken aan minder auto’s in de spits en de reductie van CO2. Ze geven werkgevers deskundig advies en ondersteunen bij het realiseren van acties en projecten. 

 • Zero-emission logistiek op Kennispark

Eric van den Bergh van MSG

Meer logistieke ontzorging met impact:
73% van de meer dan 500 mensen die werkzaam zijn bij MSG hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Stuk voor stuk mensen met hart voor hun vak als bezorger, sorteerder of koerier. Jullie mailing, pakket of andere zending is dus altijd in goede handen. Alles wat we bezorgen, doen we daarnaast zo groen mogelijk.

Het is onze ambitie om de regio op het gebied van logistiek efficiënter en duurzamer te maken. Ons beleid is gebaseerd op vier pijlers: hoge kwaliteit, scherpe prijs, maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijk contact.