Enschede Energie en Pontus starten unieke pilot met rechtstreekse energielevering

ENSCHEDE – Enschede Energie en Pontus Heattreatment starten een pilot voor de directe levering van elektriciteit. De Enschedese duurzame energiecoöperatie levert vanaf nu rechtstreeks stroom aan de op het Kennispark gevestigde heat treatment specialist Pontus. Landelijk is dit de eerste keer dat een lokale energieproducent het zogenaamde Zelfleveringsmodel+ op deze manier toepast.

Pontus gebruikt bij de productie veel energie en heeft daarom behoefte aan betaalbare, maar ook duurzame elektriciteit. “Enschede Energie is een partner die samen met ons wilde zoeken naar de beste mogelijkheid om zo duurzaam mogelijk te voorzien in onze energiebehoefte. We vinden het erg belangrijk dat we zo’n klein mogelijke voetafdruk hebben.” aldus Pontus directeur Geert Wubben.

Het is een win-win situatie. Pontus voorziet op een duurzame en goedkopere manier voor een gedeelte in zijn energiebehoefte en Enschede Energie kan de door haar zonne-energie installaties opgewekte stroom lokaal tegen een betere vergoeding aan de man brengen. Dit omdat er een schakel uit het proces is gehaald. Er is geen energiemaatschappij betrokken die kosten maakt en dus een hoger elektriciteitstarief hanteert.

   

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter van der Woude via 06-1142 3652 of per mail via info@enschede-energie.nl