Gebiedsdirecteur Anne-Wil Lucas verlaat Kennispark Twente

Per 1 november 2022 vertrekt Anne-Wil Lucas als gebiedsdirecteur van Kennispark Twente. Precies 4 jaar na haar aantreden als kwartiermaker. Ze wordt Manager Innoveren en Internationaliseren bij de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, NV NOM.

Anne-Wil Lucas: “Met enige pijn in mijn hart ga ik Kennispark Twente verlaten. De afgelopen 4 jaar hebben we met de gemeente, Universiteit Twente en de ondernemers in het gebied belangrijke stappen vooruit gezet in het realiseren van de gebiedsvisie voor Kennispark. De plannen zijn uitgewerkt, de samenwerking is goed georganiseerd en er is positieve energie bij zowel de gemeenteraad als de ondernemers in het gebied voor het realiseren van een moderne innovatiecampus met een scherp profiel op MedTech en ChipTech. Ruimtelijk zien we ook de eerste nieuwe duurzame gebouwen gerealiseerd worden en dat zal de komende jaren in een stroomversnelling komen. Maar het betekent ook dat mijn belangrijkste taak erop zit. Tijd dus voor iets nieuws, en iets dichter bij huis, in de wetenschap dat het met de ontwikkeling van Kennispark Twente goed gaat komen.”

Machteld Roos, vicevoorzitter van Universiteit Twente en lid van de Raad van Toezicht van de Gebiedsorganisatie Kennispark: “In de afgelopen jaren heeft Kennispark Twente zich enorm ontwikkeld. Er is een stevige samenwerking binnen en buiten de regio tussen ondernemers, overheid en kennisinstellingen om de potentie van het gebied nog beter te benutten. Zo wordt er voortvarend gebouwd aan een toplocatie voor ondernemend talent en innovatie.”

Jeroen Diepemaat, projectwethouder Kennispark: “De afgelopen jaren hebben we met alle partijen hard gewerkt om de papieren visie naar uitvoering te brengen. Ook staan we landelijk gezien weer goed op de kaart als toptechnologische regio, waarbinnen Kennispark een zeer belangrijke vestigingsplek is voor hightech-bedrijven. Dat resulteert nu al in een stijgende lijn in het aantal banen en het vestigen van nieuwe bedrijven. De opmars naar boven is dus goed ingezet.”

Bianca Screever, voorzitter van VONK en ook RvT-lid: “Als kwartiermaker heeft Anne-Wil een mooie basis neergezet. De kaders zijn gerealiseerd en de ondernemers scharen zich achter de plannen. Kennispark Twente is klaar voor de volgende fase: de uitvoering van de gebiedsvisie. Als Raad van Toezicht zijn we Anne-Wil Lucas zeer dankbaar voor haar grote betrokkenheid en bijdrage en wensen haar veel succes bij de NOM.”

De komende periode zal de Raad van Toezicht zich buigen over de opvolging van Anne-Wil Lucas. Tot 1 november blijft Anne-Wil gewoon in functie.