Ronde tafel en rondleiding Burgemeester Bleker over Kennispark

In een ontspannen open sfeer is gesproken over de ontwikkelingen op het Kennispark. De gezamenlijk ambitie is bevestigd, we hebben met name gesproken over wederzijdse verwachtingen en rol van de gemeente in de realisatie van de speerpunten van VONK.

Burgemeester Bleker deelt de visie van een snelgroeiende high-tech campus, dat bijdraagt aan het vasthouden en binden van talent. Het verbinden van Universiteit campus en Business & Sciencepark is hierbij cruciaal, net als het toevoegen van de woonfunctie aan het gebied.

Vanuit de ondernemers wordt beaamd dat samenwerken de enige manier is om zaken voor elkaar te krijgen. Zaken realiseren, successen vieren en daarop doorgaan. Het momentum is er, we moeten de energie nu vasthouden en in daden omzetten. Hierbij is de gemeente hard nodig, maak concreet wat de kaders zijn, zodat we door kunnen. Er is meer tempo nodig in de gebiedsontwikkeling, zo is de behoefte aan een eerste ‘plint’ met horeca en AH-to-go groot.

Ook dienen we nu weer verder voorruit te kijken, wat zijn de volgende stappen? Ondernemers denken hierbij aan versneld invoeren van meer woongebouwen, stappen zetten op het gebied van duurzaamheid; innovatief zijn op het gebied van warmte, water en energie en beter bereikbaar zijn via het spoor.

We sluiten af met een gezamenlijke constatering dat VONK nu 1 jaar bestaat, VONK wordt gehoord. De mening van de ondernemer en vastgoedeigenaar wordt meegenomen in de besluitvorming. De samenwerking tussen UT, gemeente en VONK wordt steeds hechter. Nu is het zaak het ledenaantal van VONK te vergroten en de structuren van commissies binnen VONK meer volwassen te laten worden, zodat we echt de stem van het hele gebied vertegenwoordigen.