Dankzij 76 zonnepanelen kan De Visionair zichzelf en 5 huurders van stroom voorzien

Kennispark Twente is aan het verduurzamen. In het hart van Kennispark Twente staat het kantoor van adviesbureau voor ondernemers, accountancy en belastingadvies De Visionair. Het pand is al sinds 2018 in het bezit van De Visionair. In april 2019 zijn de daken voorzien van zonnepanelen. 

Met 76 zonnepanelen op het dak, wekken ze maar liefst 18.000 kWh per jaar op, waardoor het pand bijna volledig zelfvoorzienend is wat betreft energiebehoefte. Deze milieuvriendelijke aanpak heeft niet alleen bijgedragen aan een schonere omgeving, maar heeft ook geleid tot voordelen voor hun huurders. De lagere energiekosten heeft het kantoor in staat gesteld om de huurprijzen redelijk te houden. 

Een belangrijke stap was de beslissing om in 2019 deels over te stappen van gas naar elektriciteit voor het koelen én verwarmen van de kantoorruimtes. Deze transitie werd mogelijk door de installatie van energiezuinige airconditioning systemen. Hiermee verminderden ze niet alleen hun CO2-uitstoot, maar creëerden ze ook een comfortabelere werkomgeving voor hun medewerkers en klanten.

Gerco kijkt met enthousiasme naar de toekomst. Een van de wensen was om het pand te verrijken met een warmtepomp. Dit is ondertussen in de maand september gebeurd. Een warmtepomp is beter voor het klimaat en bespaart geld op de energierekening. Verder heeft hij de ambitie om de parkeerplaatsen te overkappen met zonnepanelen zodat iedereen duurzaam naar het werk kan. 

Door samen te werken rondom de inkoop van duurzame oplossingen wordt verduurzamen van vastgoed steeds aantrekkelijker voor iedereen. 

Wil je ook verduurzamen, maar weet je als pandeigenaar nog niet hoe je dat moet aanpakken. We denken graag met je mee. Stuur een e-mail naar duurzaamheid@vonkenschede.nl