Skip to main content

Flinke besparingen door extra zonnepanelen bij Movella

ENSCHEDE – Bij Movella zijn in 2022 extra zonnepanelen geïnstalleerd. Het ging destijds om een toevoeging van 60 panelen. Het is tijd om te kijken naar de resultaten tot nu toe.

“De zonnepanelen helpen om energie te besparen. Dat is onze drijfveer, je wilt als bedrijf je steentje bijdragen”, geeft Jeroen Weijts, Director Operations bij Movella, aan. De zonnepanelen hebben niet alleen een positieve impact op het milieu. Ook op de energierekening is veel geld bespaard. “Het is een besparing van zo’n 5000 euro per jaar.”

In het verleden ondernam Movella ook al stappen op het gebied van duurzame stroom. Het bedrijf gebruikt groene stroom. Alle verlichting is vervangen voor nieuwe ledverlichting en daarnaast wordt in de nieuwe vleugel van het gebouw geen gas meer gebruikt. Ook zijn er bewegingsmelders en tijdklokken geïnstalleerd om zo duurzaam mogelijk met de energie om te gaan.

In de toekomst wil het bedrijf investeren in een nieuw klimaatsysteem in het oude gedeelte van het pand. Daarmee kan Movella haar gasverbruik steeds verder beperken. “Verder is het met name bewustwording bij personeel en bij het ontwikkelen van nieuwe producten”, aldus Jeroen Weijts.

Ook duurzaam ondernemen?
Movella is als VONK-lid samen met andere ondernemers steeds op zoek naar mogelijkheden om te verduurzamen. Wil jij met jouw bedrijf ook een duurzame stap zetten op Kennispark? Neem dan contact op met duurzaamheid@vonkenschede.nl