Skip to main content

Institutenweg transformeert tot parkachtig gebied tussen panden

Al een tijdje in de planning, maar nu is de schop in de grond. Dura Vermeer is in opdracht van gemeente en pandeigenaren langs de institutenweg begonnen met de werkzaamheden om de straat, het asfalt en alle tegels weg te halen en er een prachtig parkachtig gebeid van te maken, waar werknemers kunnen verblijven, ontmoeten en wandelen tussen de panden. Een echte upgrade van het Kennispark als voorbeeld van hoe de rest van het park naar de toekomst toe kan ontwikkelen.

Vanuit de gemeente werden omwonenden op de hoogte gebracht middels een schrijven: Op 16 januari 2024 is gestart met herinrichting van de Institutenweg op Kennispark. Gedurende een periode van circa vier maanden wordt gewerkt aan de herinrichting van het openbare gebied waarbij de weg veiliger, fraaier en groener wordt.

PLANNING

Tijdens de werkzaamheden zijn de bedrijven aan de Institutenweg gewoon bereikbaar. Voor een aantal bedrijven zal het parkeren tijdelijk aangepast worden, maar hierover worden de betreffende bedrijven tijdig geïnformeerd. Ook worden de bussen tijdens thuiswedstrijden van FC Twente elders geparkeerd.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Dura Vermeer start op dinsdag 16 januari 2024 aan fase 1, de rijbaan tussen de gebouwen van Demcon en NX Filtration – Eshuis. Zie het onderstaande overzicht voor de volledige planning en fasering. De werkzaamheden worden naar verwachting afgerond op vrijdag 3 mei 2024.

Let op: de planning van fase 1 en 2 is eind februari iets aangepast ten opzichte van de eerder geplaatste planning. Door de vele regen in de afgelopen periode is er vertraging opgelopen met de betrating.

BEREIKBAARHEID

VRAGEN

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jochem van Tongeren via j.v.tongeren@duravermeer.nl.

De gemeente Enschede doet hun uiterste best om de overlast, als gevolg van de werkzaamheden, zoveel mogelijk te beperken.