Terugblik ledenvergadering 15 juni

We kijken terug op een constructieve ledenvergadering, 15 juni jl. Een korte terugblik vanuit de vergadering.

Commissie Talent

Maarten Kuper van de nieuwe commissie Talent vertelde over een aangevraagde subsidiemaatregel waarin bedrijven samen opleidingen willen ontwikkelen om talent in Twente te behouden. Geen nieuw initiatief opstarten naast alles wat er al is, maar een inzet om de samenwerking en afstemming tussen alle initiatieven te versterken en centraal te laten samenkomen in een nieuw te starten Talent Center Twente. Dit Talent Center Twente heeft als idee om een centrale hub te zijn waar banen, afstuderen, stage van diverse bedrijven samenkomt met talent dat opzoek is naar een nieuwe uitdaging. Een plek waar matching kan plaatsvinden tussen talent en bedrijven op het Kennispark.

Commissie Mobiliteit

Vanuit de commissie Mobiliteit (parkeerafspraken) kwam het nieuws dat er een intentie overeenkomst is tussen Gemeente Enschede en VONK, waarbij we parkeernormen op bestaande kavels kunnen aanpassen als leden gaan uitbreiden of verbouwen op de bestaande kavel en de parkeernorm kunnen beleggen via parkeren op afstand bij de Grolsch Veste. Er is dan de verplichting om een actief mobiliteitsbeleid te voeren en daarvoor zijn templates mobiliteitsplan ontwikkeld.

Commissie Duurzaamheid

De commissie Duurzaamheid kwam met een mooi overzicht van de impact van zonnepanelen op het Kennispark. Tenminste 20 bedrijven hebben in de afgelopen tijd hun daken vol gelegd met zonnepanelen. Er zijn nog tal van andere projecten waaraan gewerkt wordt, waar een iets langere adem voor nodig is. Denk aan een warmtenet, zonneveld-overkapping parkeerplaats Grolsch Veste. Meer punten zijn terug te vinden in de presentatie.

Commissie Gebiedstransformatie

Mark van Mast, ‘onze’ parkmanager, vertelde over plannen rondom het plaatsen van standalone AED’s in het gebied. Het aanleggen van wandelroutes voor lunchwandelingen, herkenbare entreemarkeringen voor bezoekers op het Kennispark bij de toegangswegen.

Vastgoedontwikkelingen ASR

Mariska Rimmelzwaan van ASR DSPF presenteerde kort de uitbreiding van The Gallery, waarin een behoorlijk stuk nieuw ontwikkeld wordt in plaats van de bestaande parkeerplaatsen onder het gebouw. Er komt ruimte voor nieuwe bedrijven die labruimte nodig hebben.

Gemeente Enschede

Vanuit de gemeente Enschede kwam informatie over Spoorzone Hengelo Enschede (SHE), waarbij een groot stedelijke visie is gepresenteerd en concrete ideeën zijn voor de (door)ontwikkeling van de belangrijke ader Enschede <> Kennispark <> Hengelo

Presentaties downloaden

Al met al een waardevolle meeting, waarbij de presentaties hieronder zijn te downloaden.

Download Presentatie VONK ALV

Download Boekje Spoorzone Hengelo Enschede