Skip to main content

Pontus Heattreatment zet nieuwe stap in duurzame energie met 220 zonnepanelen

ENSCHEDE – Pontus Heattreatment is gestart met het gebruik maken van zonnepanelen. De specialist op het gebied van complexe warmtebehandelingen zet daarmee een volgende stap in het gebruik van duurzame energie. Met de zonnepanelen kan nu al 90.000 kWh aan duurzame elektriciteit worden opgewekt. Eerder verving het bedrijf haar verlichting al voor nieuwe ledverlichting. 

Bij Pontus worden speciale ovens gebruikt om producten voor onder andere de vliegtuigindustrie te harden. Deze ovens worden dagelijks gebruikt, waarbij de productie 24/7 doorgaat. Er wordt gewerkt met hoge temperaturen tot wel 1250 graden. Dit vereist veel energie in korte tijd en daarom hecht Pontus veel waarde aan het gebruik van duurzame energie. Door de energie lokaal en duurzaam op te wekken kan het bedrijf haar verbruik zo groen mogelijk houden. Eerder nam Pontus al de stap om elektriciteit rechtstreeks te laten leveren door Enschede Energie.

De warmtebehandelingenspecialist houdt de marktontwikkelingen nauw in de gaten. “In de toekomst kunnen we ons energieverbruik nog beter afstemmen op het aanbod in de markt, waardoor we meer en meer duurzaam opgewekte lokale stroom kunnen inzetten in onze processen”, aldus Geert Wubben, directeur van Pontus. “Per 1 maart kopen we naast de zonnestroom van Enschede Energie ook windenergie van Windunie in via het local2local principe. We verwachten daardoor 60% van ons verbruik duurzaam en lokaal in te kopen.”

Ook duurzaam ondernemen?
Pontus is als VONK-lid samen met andere ondernemers steeds op zoek naar mogelijkheden om te verduurzamen. Wil jij met jouw bedrijf ook een duurzame stap zetten op Kennispark? Neem dan contact op met duurzaamheid@vonkenschede.nl